Maraton!

Dagen spenderades med bejbi. Mycket spring fram och tillbaka och pengar som slösades. Efter bara några få image69timmars sömn var det inte det mest uppfriskande valet... Först åkte vi till Hagsätra där Emma fick tömma sammanlagt tre bankomatkort för att få ihop tillräckligt med fickpengar till sin resa till London.

Därefter fortsatte vi till Skärholmen där hon växlade pengarna till pund och pengabunten minskades rejält. Sen sprang vi runt i alla slags affärer i försök att hitta något Emma kunde spendera sina sista svenska kronor på, men förgäves.


 

Illamående försökte vi sedan hitta något gott att äta, men fann inget som tilltalade oss. Så vi bestämde oss för att köra med det vanliga och äta på grillen. Det blev kebab med pommes och extra sås (vilket var lite för mycket "extra", enligt mig) som till slut fick mätta våra tomma magar. Vi lämnade våra halvuppätna tallrikar på disken när "kockarna" var på baksidan och fortsatte våran maraton med några rundor på Apoteket och Ica, då hon finally hittade det hon behövde. Det hade inte varit lika jobbigt om man hade haft konditionen på högre nivå idag.



Imorgon bär det av till Skogås och familjen S. Lite alkohol, bra musik, gamla roliga minnen som delas i gott sällskap.


Även om klockan bara närmar sig 22 så tänkte jag natta kudden nu. Så himla trött efter dagens spring.


image71 Tack till Emma för dagens konditionsträning och det trevliga sällskapet!image71


Negativa tankar

Falsk, ilsken, sorglig, självisk, full av avsky, känslosam, avundsjuk, irriterad, stressad, besatt, knäckt, bortglömd, missförstådd, missbrukare, besegrad, hopplös, inlåst, förskräckt, fientlig, gråtfärdig, rädd, sömnlösa nätter, sårbar... hatad?

Är allt bortom hopp? Är jag förlorad?


Det är så mycket ni inte vet om mig. No regrets.. No time to loose..

Gin = sexigt

Utdrag ur dagboken, (fortfarande söndag):


"Alkohol och cocktails, Alkis? Nej nej. Jag läste en eller rättare sagt två (andra hittade jag precis) intressanta artiklar om just cocktails och gin i tidningen ´inFLIGHT´ som finns på planet..."

"...I brist på annat att göra tänkte jag skriva ner några rader, kanske går tiden lite snabbare då.


Vi befinner oss i en tid där cocktails, även kända som drinkar, är inne. Både i barer och hemma. Det finns många olika metoder att ´fixa till´ en cocktail. Men den roligaste, enligt mig och säkert många andra (i alla fall i hemmamiljö), är shakern = skaka. Roligt med lite tillbehör till, men blir ju bara mer att diska sen ;)

image66

En ingrediens som blivit vanlig i min umgängeskrets på senaste tiden är grenadin. En smak och färgsättare (förhöjare) gjord på granatäpplen. Den används i bl.a. San Francisco (Marcus favoritdrink). Färgsättarna finns i många olika smaker, (ett annat som jag kommer på just nu är Curacao, som är blå i färgen.) Dessa gör drinkarna färgglada och på det här sättet får man fram cocktails i regnbågens alla färger..."


 


"...Jag citerar: ´En sak har de dock alla gemensamt: De är en njutning både för ögat och smaklökarna.`

Sen finns det de elegantare cocktailsen som t.ex. Martini, som är en blandning av gin och vermouth. När man beställer en sådan får man inga flashigheter på kanterna, utan man kan känna sig lite mognare. Istället får man en cest av citron eller några oliver på glasbotten. Men nu har jag läst en artikel om gin och lärt mig att man istället image67ska ta en skiva gurka, som hälper till att ta fram smaken.


Vi har nu hittat en till sexig alkoholhaltig dryck, förutom champagne. Till de som gillar lite starkare smak! Jag citerar: ´...en period av tillbakagång när gin ansågs för gammaldags och tråkig. Men tiderna förändras. Gin är nu sprudlande och sexig, som aldrig förr.´


Passa på att prova nästa gång du har en romantisk kväll med älsklingen!





Snart landar vi! Kul att få träffa alla igen. Har saknat allihopa. Marcus åkte idag till Spanien över påsklovet och kommer inte hem förrän nästa söndag, snyft. Hoppas han har det trevligt där. Får umgås med alla andra älsklingar så länge :)


Favoriter

Utdrag ur dagboken:


"Söndag 23 / 3 -08


Nu är klockan 20.15 (svensk tid) och det är några timmar kvar av flygningen tillbaka till Sverige. Vi landar 22.25 om allt går enligt tidsplanen.image65

Det har varit en skön vecka, utan någon större stress (bortsett från det som hände dom två första dagarna). Mycket sol och god mat, men knappt något badande för min del. Har bara tagit ett dopp i poolen under veckan. Hade tänkt att ta några simtag idag innan vi åkte men ångrade mig imorse..."

"... Det var väldigt många finländare på ön i år. Har dem upptäckt trevligheten med att resa? Kul, kul :)..."




"... Jag har nu under veckan börjat och avslutat ännu en bok av underbare Michael Connelly. Denna bok hette `Mörkare än natten` och tillhör serien om Harry Bosch. Förut var `Poeten` av Connelly min favoritbok, men nu märkte jag att är det något som ska hamna under favorit kategorin så är det författaren själv! Deckare som verkligen rekommenderas. Man är fast efter första sidan!

Man kan ju bara hoppas att man själv någon gång kan skriva lika bra som han. Och få sin bok läst av miljontals läsare! (Ok, miljontals är väl lite att ta i, men nu pratar vi ju bara om förhoppningar och drömmar ;))"


Fyllan kommer efter frukost

Utdrag ur dagboken:


"Tisdag 18 / 3 - 08


Dagen börjar med fylla!

Jag gick upp vid 9.00 och vid halv 11 var jag redan full..."

"...En vecka med dem, så är man fan alkoholist.

Idag fyller pappa år! Grattis, grattis! Ett år kvar till det ärofyllda 50!

Alla fixade upp sig och vi gick ut och åt (som alla andra dagar, men med uppfix idag) Jag och pappa delade på en Paella med kött, fisk och skaldjur. Jättegott! Men jag fattade inte riktigt hur man skulle äta musslorna så de blev kvar på tallriken. Efter det gick vi till en restaurang/bar, med dans, bra musik (gamla godingar) och goda drinkar.

Alltid lika kul att beställa en "sexig" drink, som Sex on the beach och Orgasm. Eller Teneriffa Kiss där kyssen var inkluderat. Varför är inte då sexet och orgasmen inkluderat i respektive drink då? ;)"


Jag lägger upp några bilder från resan lite senare, när jag fått dem av syrran :)


och det bara fortsätter..

snö, snö, och ännu mera snö.. underbart!
Efter en vecka med runt 30 graders värme och sol varje dag är det förjävligt att komma tillbaka till Sverige och snökaoset...

                                                            

och stressen kryper sig fram än en gång..

Jag hade ju lovat Maiju att jag skulle lämna den stressade jag på Teneriffa och ta med mig glada och avslappnade jag till Sverige.. Någorlunda funkade det väl nu till slut i alla fall..? Men det lär inte hålla sig..


Utdrag från dagboken:

" Måndag 17 / 3 - 08

Nu är klockan 16.55 och jag är så jävla trött!  Första ´lov´-dagen och jag gick upp vid 07.00 imorse. Vi trodde klockan var 08.00, vi hade glömt att ställa om tiden. Vi är nämligen på Teneriffa. Vi flög hit ner igår, jag, syrran , pappa, min faster och pappas flickvän. Från början var det tänkt att nästan hela släkten skulle åka hit ner för att fira min farbrors 50-års dag. Men det dök upp några problem..."
"... Men resan var redan betald och klar så vi fem åkte i alla fall. En avslappnande resa skulle sitta så jävla fint! Jag sov hela flygresan ner. när jag vaknade var alla, inkl. Laura packade och alla skrek och tjoade på planet. Inte alls pinsamt! HAH. Men allt gick bra, hämtade väskorna, tog bussen till hotellet, köpte det nödvändigaste och tog det lugnt..."
"...Vår lov har bara börjat!..."
"... Vi har varit ute i solen hela dagen och jag har redan bränt mig! PÅ FÖRSTA DAGEN!
Pappa fyller år imorgon!"


"Fortsättning..."
(senare på kvällen)
"Slappna av, koppla av, känn ingen stress, bearbeta dina problem och sorger... Visst låter det bra i teorin, men i praktiken... Ne, man blir bara besviken..."
"... Känns verkligen som att jag kommer bryta ihop när som helst."

vinter igen!?

Nu är man hemma från soliga Teneriffa, och vad möts man av när kommer till Sverige? SNÖ! Jag trodde jag skulle få ännu mer sol när jag kom hem, men icke! Bajs på Sverige vädret :(

Skriver mer imorgon då jag har mer ork. God natt!

Onödigt jobb..

Efter många nätters slit, är jag äntligen klar med menyn! *stolt*
Gjorde lite mer än vad man skulle, men det är för fan lärarens fel! Han säger olika saker till alla. Skärpning, Herbie!

Nu måste jag börja med svensk-uppgiften som är tills imorgon. (som jag egentligen redan börjat med, men har tappat bort pappret) Det blir en muntlig redovisning av en bok. "Skriet från vildmarken" för min del, en jättebra bok! Rekommenderar den till alla! Lättläst och man kommer lätt in i boken, och inte så tjock heller, lite över 100 sidor bara. Måste bara varna er, var beredda på att gråta! hehe nej då :) Den är sorglig, spännande och intressant. Allt på samma gång.

Goodbye for now


En romantisk middag

Idag har vi varit duktiga!
Blodbussen kom till Huddinge Gymnasium idag så jag, Ulrika, Marcus, Victoria och Emelie (efter lite tvekande) bestämde oss för att Ge blod, Ge liv. Jag hade dock för lågt blodvärde så jag måste vänta nu i ett par år, äta mycket järn och gröna grönsaker så kanske jag kan börja rädda liv någon vacker dag :)
Men en god gärning var det. Jag försökte i alla fall! Jag tycker att alla ska börja ge blod, hjärtat producerar nytt blod hela tiden, hjälp dom behövande och var stolta över er själva!

image62


Jag, Ullis och Marcus åt en romantisk middag på skolans restaurang idag.
Empa och Vickan är med i Cup Culinare (hur stavas det?) och tävlar, så vi fick vara med på prov middagen.
En jättegod trerätters middag för bara några slantar :) (lite snåla på dricksen var vi, tyvärr.)
Två tummar upp för både maten och servicen. (Sandra och Linda, ni var jätteduktiga)

Nu måste jag fortsätta med den där jävla läxan.. Nummer efter nummer efter nummer. Man blir ju helt förvirrad när man håller på. Decimaler hit och dit, gram eller hekto. Eller kanske kilo? Hur mycket kostar det och det? Vad är kilopriset? Ååh, blir galen på det här!

Stoppad av polisen!

Igår (lördag) var jag med syrran och hundarna (Roxy och Peki) på dagen. Vi var ute en stund och gosade i soffan med en film.

                   

        
Roxy                                Peki



Senare på kvällen åkte syrran till kusinen och åt middag, jag lovade att jag skulle skjutsa henne till Skogås sen så att hon kunde dricka några glas vin så jag åkte till Marcus så länge.
Dit kom även Ullis, Empa och Timmy. (Och även syrran lite senare) Kvällen började med kortspel, Chicago. Och jag vann! Nybörjartur, kanske :) Men tyvärr, så hade vi inga insatser så jag blev inte rikare på det. Sen fortsatte vi med Risk, som vanligt.

                    

      



När Emelie kom vid 20-tiden slutade vi spela. Och alla började dricka :) (förutom jag, Nykterist, javisst :))
Mycket prat och dans. Och när det blev dags att börja röra sig hemåt, för att gå ut med hundarna, kidnappade vi med oss både Ullis och Empa :) Nej nej, lugn här nu. Vi kidnappade dom inte, dom följde med helt frivilligt! Dom nästan sprang till bilen när vi sa att vi skulle gå :)
Empa hoppade av vid skolan och vi tre åkte vidare mot Skogås. Syrran och Ullis var båda så fulla att dom bara satt och sjöng och skrek till låtarna som spelades på radion. HAHA, det var ju en upplevelse det.. Att vara fyllechaffis :)

När vi kom till Skogås blev vi stoppade av polisen! Jag körde in till vägkanten, vevade ner rutan och tog fram körkortet. "Körkort, tack" sa polismannen som kom fram till bilen. Helt skakig gav jag kortet till honom och han gick till polisbilen igen. Syrran, som satt i baksätet, sa "Anne, du är trevlig, Ulrika, du håller käften och jag sitter här helt tyst!" haha det var så roligt.. Sen kom en annan polis och jag fick blåsa. Jag hade ju inte druckit något och inte smakat heller, men ändå var jag nervös. Han sa ingenting utan gick bara bort mot polisbilen och jag trodde något var fel. Men då kom den andra igen och gav mig kortet och sa: "Ha en fortsatt trevlig kväll och kör försiktigt!" Jag var så nervös och ännu värre blev det när jag började tänka att jag kommer få motorstopp eller något. Men det gick bra! Inga prickar i registret, inte än iaf...



Vi pratade om andar och spöken. Och skrämde upp oss själva genom att se på extramaterialet till "White noise". Tror du det finns andar/spöken?

STRRRIIIKE!

I fredags var jag då och bowlade med några kompisar. Alla som skulle komma, kom :)
Det blev jag, Ulrika, Emelie, Fredrik, Marcus och Timmy.
Vi åkte till Högdalen, delade på en bana i en timme och jag vann ju såklart! HAHA
Nej då, jag kom sist med fjuttiga 40 poäng. Fredrik vann överlägset med närmare 200 poäng (kommer inte ihåg hur mycket det var exakt) och alla andra kom där nånstans mellan. Närmare Fredrik än mig dårå.. haha
Men man kan ju inte vara bra på allting!

   
     Snygga skor!          Rakt ner i rännan      Kör med rosa!


   
  Timmy & Empa        Timmy & Ullis                 Scoretable


Vi får göra om det nån gång! Så jag får träna lite mer på mina skills.

Efter det åkte jag, Ullis och Timmy vidare till Marcus och spelade Risk. Där gick det lite bättre för mig :) Men inte för Ullis, tyvärr ;)

 
         RISK                    Ullis leker sexig

Bilder från kvällsöppet

     
     
 


Jobbar på för fullt!

Kvällen började med tårar..

Kanske man ska uppdatera bloggen nu då, för det är så många tjatar på mig om det.. Det har inte hänt så mycket på sistone så jag har inte haft något att skriva. Och jag fick inte skriva in mina dystra texter här, sa Emelie så det blir inte mycket. Vad ska man säga, tråkigt liv...
Det enda som jag gjort den här veckan är väl skola och plugg..
Men snart är det Teneriffa för min del :) Sen blir det kryssning med Gloria Gaynor! I will survive. Och sen är studentskiva och studenten. Och M & M.s studentfirande också. Kanske kan man vinna stort på lotto! Mycket supande det här halvåret haha.

Igår hade vi kvällsöppet på restaurangen i skolan. Jag, Marcus, Empa och Ullis var duktiga och hjälpte Stefan och tvåorna. Vi fyra fick stå själva i kallköket och det var hur kul som helst! ingen lärare som ständigt kikar över axeln.
Stefan hade förberett nästintill allt, det var bara lite lökhackning och citronskivning kvar. Så kvällen började med tårar!
Det var en 6-rätters viltmeny. Och vi i kallis hade en förrätt, en smakrensning(sgrej) och en efterrätt. Det kom mellan 80-90 gäster så vi fick stå och lägga upp maten hela kvällen. Allting gick suveränt! Även om det var någon som hängde vid luckan halva kvällen och pratade med servisen.. När det sedan var dags att börja städa kände man hur tröttheten sakta kröp fram, men det gick snabbt och smärtfritt! (vilket man inte kan säga för hela kvällen, Ullis misshandlade mig nämligen lite. Hon sparkade en svängdörr på mina fingrar! ingen större skada, men lite ont gjorde det ändå :))


                       
Förrätt, kalexlöjrom           Granité (hette det                  Den här kom från
med rödlök, gräddfil         så?) Jättegott, Gjord          varmköket. Antagligen
rostad tunnbröd och       på älgört och åkerbär                   fiskrätten?
citron

Sen har jag inga fler bilder, tyvärr.

Nu ska jag åka och bowla med några apor, får se vilka som hittar dit :) Sen tänkte jag våldgästa M & M.s hus. (Nu när dom inte är hemma så går jag dit och röjer!) Hoppas ni har det skönt och avslappnat i helgen!


Ett stort tack till Vickans föräldrar :)


Bakis, bakis, bakis, bakis...

Gårdagen spenderade jag med älsklingen :)

Kvällen började med att jag åkte till Hagsätra för att möta Emma efter jobbet. Mira, Marcus och King (Emmas syrra, brorsa och hunden) kom och hämtade oss så vi fick skjuts tillbaka därifrån som tur är :)
Vi skulle åka hem till Emma, göra hamburgare och chokladpudding och ha en riktig myskväll med "Alvin and the chipmonkeys". Men nej nej nej, vad fel det var.

Polisen hade hittat en bomb i närheten av hennes hus så dom hade spärrat av hela terapivägen så vi fick inte ens komma hem, istället åkte vi till Tumba och åt hamburgare hos Mira istället. Efter det gav vi Flempan en chans till.

Efter många om & men bestämde vi oss för att dricka. Vi borde ha gått på magkänslan och kollat på film istället! Vi fick låna en Absolut Curant av Mira så jag och Emma groggade det med cola. Marcus och Robin drack öl. Vi satt på balkongen i stort sett hela kvällen, lyssnade på musik och snackade och en efter en slank groggarna ner.

Vid halv 4 ville jag lägga mig, men Emma lät mig inte vara ifred! haha. Hon pratade i telefon med Simon Grr ;) och hoppade på min mage och jag vet inte vad... inte för att jag la någon större märke till det..

Imorse när vi vaknade kände jag mig inte riktigt lika bra som på fyllan.. Jag visste inte ens om jag var bakis eller fortfarande full.. Det första jag gör är att spy... Sen åt jag frukost, men den kom ut lika snabbt den också.
Alla var lika muntra, jag, Emma och Marcus, när vi såg på Alvin and the chipmonkeys imorse! En riktigt bra film måste jag säga! :)

Måste bara påpeka att det fanns inte mycket kvar i 1 liters flaskan jag och Emma delade på. Och ni som känner mig, vet hur LITE jag brukar dricka i vanliga fall.. Konstigt nog så kunde jag stå upp hela kvällen

Stackars Emma.. Hon åkte på kryssning idag, får se hur länge hon håller sig vaken. Bakis och på 4,5 timmes sömn. 


RSS 2.0